„Don’t cry, just fly” – Georgiana Vâju

Georgiana Vâju este una dintre autoarele care sunt capabile să își surprindă cititorii cu fiecare nouă carte. Cunoșteam deja stilul plăcut de scriere al autoarei, subtilitățile inserate în dialoguri, dar a reușit, și de această dată, să mă facă să mă pierd printre paginile cărții, savurând din plin noua carte. În romanul „Don’t cry, just fly”, Georgiana abordează un stil diferit față de tot ce a scris până acum, păstrându-și, totuși, câteva dintre caracteristicile specifice poveștilor ei. Însă de data aceasta, povestea de iubire este presărată cu multă acțiune total neașteptată, cu suspans cât încape și cu doze bine-meritate de adrenalină.

Din momentul în care deschizi cartea, ești atras cu totul în poveste, vezi peisajele, personajele și le simți acestora trăirile. Și, chiar dacă stilul este diferit și acțiunea mult mai complexă decât în celelalte romane ale autoarei („Nu te împiedica de mine, te implor!”, „Alt cuvânt pentru dor”, „Doi la pătrat, un singur pat”), se simte și în acest roman influența profesiei Georgianei.

Începutul ne-o prezintă pe Ambra, o femeie care și-a dorit dintotdeauna să cânte, dar în schimb, lucrează ca și casieră într-un magazin mixt. Are un iubit, alături de care viața este cât se poate de monotonă. De asemenea, Ambra suferă de anxietate, iar acest lucru îi cam dictează cum să-ți trăiască viața. Însă, mânată de pasiunea pentru călătorii și cântat, Ambra semnează un contract pentru a face parte din trupa de cântăreți de pe un vas de croazieră – Destiny. Înainte de a pleca, Ambra și iubitul ei se despart.

Pe vas, Ambra își cunoaște colegii de trupă, printre care se numără și Alex. El este cel care se apropie de Ambra din prima seară, îi este aproape și ajung chiar să se îndrăgostească unul de celălalt. Deși puțin sceptică la început în privința posibilității noii relații, Ambra se lasă convinsă de către Alex să formeze un cuplu. Lucrurile merg de minune între cei doi, sentimentele fiecăruia pentru celălalt fiind extrem de puternice. Cu ajutorul lui Alex, viața pe vas a Ambrei devine mai plăcută, mai agreabilă, în timp ce anxietatea ei este mai ușor ținută sub control.

Dar poate oare să fie totul perfect? Este o vorbă care zice că, atunci când totul ți se pare prea frumos ca să fie adevărat, înseamnă că realitatea diferă. Exact asta află Ambra pe pielea ei, atunci când descoperă cealaltă identitate a noului ei iubit, pe care îl credea ca fiind artist și atât. Însă, din câte se pare, Alex și ceilalți băieți din trupă sunt implicați în niște afaceri ilegale, iar acest lucru are curând repercusiuni asupra lor.

„E maxim, e intens, și e ca dracu’. Și tensiunea asta o poți suporta doar dacă ești drogat, inconștient sau îndrăgostit nebunește, ca noi. Eu sunt amorezată, și cred că, odată cu starea asta, devin și total inconștientă în fața pericolelor. E o viață pe muchie de cuțit și un sentiment dus, nu la extreme, ci la marginile Universului, pentru că extremele sunt prea aproape pentru asta.”

Atunci când Alex este luat de pe vas, alături de ceilalți băieți din trupă, Ambra este cuprinsă de un sentiment de neputință. Însă descoperă repede că Alex s-a asigurat că îi lasă indicii despre ce poate să facă pentru a-l ajuta. Astfel, Ambra părăsește vasul și își începe „misiunea”. Noua aventură o duce într-o lume cu mafioți și traficanți de droguri, o lume total opusă lumii liniștite în care era obișnuită. Însă ce nu face o femeie îndrăgostită, pentru a-și salva iubitul?!

„Și iată-mă în ipostaza asta. Mă descurc binișor, și adrenalina mă ține încă în priză. Am făcut azi și am trăit mai multe decât speram vreodată în viața asta. Departe de casă, departe de oamenii pe care îi cunosc, și într-o lume total nouă pentru mine din toate punctele de vedere, sunt mândră nevoie mare, dar, cu toată dragostea pe care i-o port lui Alex, am o căruță de draci pe el. O să mi-o plătească!”

La scurt timp după capturarea lui Alex, Ambra îl cunoaște pe Nickolas, un bărbat pe cât de periculos, pe atât de șarmant. Nickolas este, din câte se pare, personajul negativ în poveste, dar este exact personajul cel mai intrigant. Cel puțin, pe mine m-a vrăjit complet prin atitudinea lui. Însă scopul lui Nickolas este acela de a afla anumite secrete de la Ambra și de a o împiedica din a-l salva pe Alex – sau, cel puțin, așa pare.

„Are ochi negri, mari și pătrunzători, iar părul lui este la fel de negru ca al lui Alex. După gesturi, pare a fi foarte stilat. Pe încheietura mâinii drepte poartă același ceas complicat ca tovarășii săi, iar la stânga, o mătanie. Este un exemplar masculin destul de chipeș, cu trăsături mexicane și, dacă nu aș ști cam ce fel de afaceri învârte, aș considera chipul lui chiar adorabil, inocent și blând.”

Nu o să vă dau detalii mai multe nici despre cine este Nickolas sau despre cum se încheie cartea. În schimb, o să vă spun că romanul este împărțit în două: prima parte îi aparține lui Alex, iar a doua, lui Nickolas. În timp ce prima parte este dedicată poveștii de iubire și vieții luxoase și liniștite de pe vas, a doua parte este plină de acțiune și adrenalină. Totuși, schimbarea de stil nu se face brusc, ci treptat, începând de pe la finalul primei părți a romanului.

Personajele sunt creionate extraordinar de bine și de frumos, adeseori părerea cititorului ajungând să oscileze între a încadra un personaj în categoria personajelor bune sau a celor rele. Fiecare dintre personajele din acest roman are un farmec aparte, astfel că nu aș putea să spun care a fost preferatul meu. Dacă la început îl adoram pe Alex, în a doua parte am ajuns să îl îndrăgesc pe Nickolas, cu toate că personajul lui ar fi unul negativ.

Fără să vă mai dau alte indicii despre carte, vă recomand să o citiți, pentru o lectură deosebit de plăcută și antrenantă. Găsiți și un strop de iubire, dar și adrenalină din plin!

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru acest minunat roman!

Cartea „Don’t cry, just fly” de Georgiana Vâju poate fi comandată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

14 thoughts on “„Don’t cry, just fly” – Georgiana Vâju

Add yours

 1. Nu am citit nicio o carte in care mafia sa fie implicată, dar Don’t cry, just fly ma tenteaza prea mult. Ai vorbit de un personaj negativ. Fac pariu ca o sa il iubesc, in general personajele negative complexe ajung mai repede la inima mea si le uit foarte greu.
  Felicitari pentru recenzia superba! Felicitări, Georgianei pentru inca o carte tentanta! Abia astept sa o citesc!❤😘😘

  Liked by 1 person

 2. Zilele trecute am citit recenzia, si observ ca mi-a ramas in memorie ceea ce ai scris. In mine se cam da o lupta. Recunosc ca nu prea am savurat ,,Nu te impiedica de mine…”, asa ca nu cumparat celelalte cartile ale Georgianei. Dar, de aceasta data, ma simt foarte tentata sa iau “Don’t cry…”. Eva, Eva! Esti o ispita! 😀

  Liked by 1 person

  1. Sa stii ca este mult diferita ca stil de seria „Nu te impiedica…”. Mie mi-au placut toate cartile Georgianei, dar asta este chiar super! Sper sa iti placa si tie, daca decizi sa o cumperi. Si, daca ajungi la Gaudeamus, poate o iei cu autograf. 😊

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: